آموزش باز کردن لوله های آب و فاضلاب با نوشابه + معایب

آموزش باز کردن لوله های آب و فاضلاب با نوشابه + معایب

باز کردن لوله با نوشابه ممکن است برای شما هم پیش آمده باشه که در مواقعی لوله ای در قسمت های مختلف ساختمانتان …

انواع لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان + قیمت و استاندارد مهندسی

انواع لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان + قیمت و استاندارد مهندسی

لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان یکی از مهم ترین قسمت های ساخت و ساز می باشد …

معرفی خدمات چاه بازکنی و روش های خانگی باز کردن چاه

معرفی خدمات چاه بازکنی و روش های خانگی باز کردن چاه

خدمات چاه بازکنی یکی از دردسرهای هر ساختمان مربوط به گرفتگی چاه آب و فاضلاب و یا لوله های آن می باشد باعث …

کول گذاری چاه چیست

کول گذاری چاه چیست کول چیست کول گذاری قنات قیمت قالب کول سیمانی قیمت کول ۹۰ قیمت درب چاه سیمانی قیمت کول 70 کول چینی چاه قیمت حلقه چاه

یکی از بخش های مهم در ایجاد یک چاه بدون شک کول می باشد که به صورت گرد و بیضی ساخته و تولید می شود. کول گذاری چاه فاضلاب تاییر زیادی در کارایی و امنیت آن چاه خواهد داشت به همین دلیل در ساخت و ساز های جدید استفاده از کول چاه یک نوع قانون می باشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد (کول گذاری چاه چیست ) با سایت لوله بازکنی ها همراه باشید.

کول گذاری چاه چیست

کول در واقع همان مصالح سیمانی به شکل دایره ای یا بیضی است که در دهانه چاه از بالا تا پایین قرار می گیرد. کول ها کاربردهای مختلفی دارند که از مهم ترین آنها می توانیم به بالا بردن امنیت و جلوگیری از ریزش چاه اشاره کنیم. قدمت استفاده از کول در تاریخ بسیار زیاد می باشد به طور مثال در کتاب خداوند الموت اشاره شده است که کول هایی در قلعه حسن صباح وجود داشته و یا در زمان صفویه در جایی برای اب عمارتهای میدان امام خمینی اصفهان از کول استفاده گردیده است.

تولید کول تقریبا در سراسر ایران و شهر های مختلف انجام می شود و اکثر آنهاا به صورت مسلح و با تسمه فلزی و یا میله گرد حرارتی ساخته می شوند. برای افزایش مقاومت و جلوگیری از ریزش چاه در زمان های مختلف همچون زلزله از دو عدد تسمه فلزی مقاوم یا دو عدد میله گرد حرارتی استفاده می گیردد.

روش کارگذاری آن چگونه است

در بنایی و ساخت و ساز معمولا روش کار خیلی از اساتید با یکدیگر متفاوت می باشد و هر کدام به روش و مهارت خود که طی تجربه کاری به دست آورده اند اقدام به فعالیت می کنند. اما به طور کلی در مورد کول گذاری باید بگوییم که ابتدا دهانه چاه ایجاد شده را باز می کنیم و به ترتیب کول ها را از پایین تا دهانه بالایی چاه قرار می دهیم.

بعد از اینکه کول هارا قرار دادیم شما شاهد یه یک میله بتونی و مستحکم می باشید که به صورت یک ستون محکم در آمده و در برابر ریزش های احتمالا از چاه مراقبت خواهد کرد. که البته باید هنگام کار گذاری نهایت دقت انجام شود و بخش های پشت کول ها کاملا مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد.

کول بیضی

معرفی انواع کول

کول ها معمولا به صورت سیمانی و در دو شکل گرد و بیضی ساخته و تهیه می شوند. البته برخی از کول دارای تسمه های مختلفی نیز می باشند که از مهم ترین این تسمه ها می توان به تسمه های پلاستیکی که بسیار ناپایدار بوده و کیفیت کمی دارند و تسمه های فلزی به همراه نوع سفارشی آن یعنی میلگرد دار که گران و محکم است اشاره کرد.

کول گرد (میله ای)

همانطور که از اسم این نوع کول نیز مشخص است مدل آن به صورت گرد و دایره ای می باشد که در نقاط ابتدایی چاه که به صورت گرد کنده می شود مورد استفاده قرار میگیرد.

کول بیضی (انباری)

نوع دیگر از کول که استفاده از آن نیز به مانند نوع اول رواج دارد کول بیضی شکل می باشد. این نوع کول بیشتر به جهت انباری چاه خصوصا در ساختمان های بلند استفاده میشود.

کول تخم مرغی (قناتی)

این نوع کول که مردم با آن اشنایی زیادی ندارد به ندرت مورد استفاده قرار میگیرد و در مقابل دو مدل قبلی بسیار کمتر از آن استفاده شده است. کول تخم مرغی نیز به مانند دو کول بالا در اندازه های مختلفی تولید می شود.

بررسی برخی از مزایا و کاربردها

قطعا طبق توضیحات بالا به برخی از ویژگی ها و کاربردهای انواع کول پی برده اید. به طور کلی کول های در مقاوم سازی چاه های آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرند. از دیگر کاربرد کول می توانیم به زیباسازی بخش های از شهر با استفاده از کاشت گل و گیاه داخل کول بر روی سطح های شیب دار خیابان و پارک اشاره کنیم.

  • بالا بردن مقاومت چاه
  • جلوگیری از ریزش چاه هنگام تعمیرات
  • جلوگیری از ریزش چاه هنگام بلاهای طبیعی مثل زلزله و …
  • استحکام بخشیدن به چاه های قدیمی
  • جلوگیری از ریختن سنگ و خاک به انتهای چاه

استفاده برای چاه های قدیمی

خب در این مورد ابتدا باید شرایط چاه توسط یک متخصص به صورت دقیق بررسی شود اگر چاه مورد نظر شما فاقد کارایی لازم باشد باید آن را پر کرده و اقدام به حفر چاه جدید با استفاده از کول نمایید. اما اگر چاه شما قابل استفاده باشد می توانید با کول گذاری استحکام چاه قدیمی خود را بالا ببرید و از ریزش احتمالی آن جلوگیری کنید.

اندازه های استاندارد کول چاه

یکی از مسائل مهم که احتمالا با آن زیاد مواجه شده اید اندازه استاندارد کول ها می باشد. با توجه به تولید کول در اندازه های مختلف نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که قطر کول چاه می بایست ده سانت از قطر دهنه چاه حفر شده کمتر باشد. به صورت کلی کول های استاندارد در اندازه های زیر تولید می شوند.

  • کول انباری ۹۰ الی ۱۲۰ سانت
  • کول تخم مرغی ۱۲۰ الی ۱۴۰ سانت
  • کول میله ای دو تیکه ۷۰ الی ۳۰ سانت
  • کول انباری دو تیکه ۹۰ سانت

سخن پایانی

با توجه به اهمیت مسئله ایمنی ساختمان در سال های اخیر چاه های ایجاد شده نیز باید از امنیت بالایی برخوردار باشند پس در قسمت های مختلف ایجاد چاه خصوصا کول گذاری آن نهایت دقت را داشته باشید. در سال های اخیر بسیاری از خانه ها به فاضلاب های شهری متصل شده اند اما همچنان ساختمان های زیادی دارای چاه شخصی می باشد که رعایت نکات ایمنی آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 22 مرداد 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام لوله بازکنی ها و لینک مستقیم بلا مانع است.